Slovenskou stokilowattovou FM frekvencí 97,6 hrající až v Česku chce obsadit rádio Melody

26. srpen 2022

Někdejší rádio Jemné Melódie vysílající po staniční proměně (rebrandingu) pod názvem Melody, plánuje obsadit silnou analogovou frekvenci 97,6 FM, která je v současné době neaktivní. V době svého fungování bylo možné někdejší Anténu Rock zachytit na Moravě a ve Slezsku, při zlepšených podmínkách pak signál dosahoval i hlouběji do samotných Čech.

Rada pro mediální služby vyhlásila výběrové řízení na nové kmitočty, jehož součástí je i frekvence v Banské Bystrici, 6. července, tedy ještě pod původním názvem Rada pro vysílání a retransmisi. Termín pro přihlašování zájemců o devatenáct volných vysílačů skončil 19. srpna. Za rádiem Melody, které chce obsadit frekvenci ze Suché hory, stojí skupina Bauer Media. Dále provozuje také rozhlasové stanice Rádio Expres a Europa 2.

„Veřejné slyšení žadatelů, které předchází rozhodnutí Rady o přidělení frekvencí, je naplánováno na úterý 20. září 2022, a stejně jako rozhodování Rady o přidělení frekvencí v následující den bude živě přenášeno prostřednictvím youtube kanálu Rady,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí úřadu Lucia Michelčíková. Určitou geografickou blízkost k Česku přináší pětikilowattový kmitočet 98,8 FM, který chce v Ružomberku obsadit Europa 2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související