Slovenský operátor AVIS získal opětovně povolení pro digitální rozhlas z nitranského Zoboru

18. září 2018

Dosah vysílače by neměl být díky povolenému vyzářenému výkonu 20 kW zanedbatelný. K šíření svých stanic ho využíval Rozhlas a televize Slovenska.

Slovenský operátor AVIS může začít opět šířit signál digitálního rozhlasu DAB+ z vysílače Nitra – Zobor. Povolení mu udělil Úřad pro regulacím elektronických komunikací a poštovních služeb (RÚ), který o tom informoval prostřednictvím svých účtů na sociálních sítích Facebook a Instagram. Podle vyzařovacího diagramu, který je k dispozici například na webu Radia.sk, by měl být vysílač zachytitelný například také v Nových Zámcích, Levicích a v části Bratislavy.

„Rozhlasoví posluchači, kteří mají rozhlasový přijímač s podporou T-DAB, si v okolí města Nitra pravděpodobně opět budou moci vychutnat příjem digitálního rozhlasového vysílání. Regulační úřad doručil společnosti AVIS s.r.o. povolení k používání frekvencí pro pozemní digitální rozhlasové vysílání (T-DAB). Vysílač Nitra - Zobor má povolenou frekvenci 10C a maximální výkon ERP v nulové rovině 20 000 W. Společnost AVIS požádala o toto nové povolení až po uplynutí platnosti původního povolení,“ uvedl RÚ.

autor: lukpo
Spustit audio

Související