Službu Amazon Prime Video zachraňuje rekordně nízká cena, zájemce odrazuje leckdy absence lokalizace

18. srpen 2022

Streamingová služba Amazon Prime Video prošla v uplynulých týdnech zásadní změnou vizuálu, která je nově k dispozici i pro multimediální centrum Apple TV. Video platforma je však pro většinu českých diváků nezajímavá. Proč? Leckdy chybí česká podpora, a to i u titulů, kde by se to očekávalo. Služba je přitom nejlevnější globální videotékou na trhu.

Čtěte také

Nebýt rekordně nízké částky 79 korun/měsíc, která činí z Amazon Prime Video nejdostupnější globální videotéku na našem trhu, byla by tato služba pravděpodobně na samém okraji zájmu většiny zájemců o tzv. video na vyžádání (VOD). Služba je přitom ze zahraničního pohledu zajímavá. Výraznějšímu úspěchu na našem trhu ale brání ochota akceptovat specifika trhu. Grafickou změnu služby místní média téměř nezaznamenala.

„Služba Prime Video je u nás stále v jakési křeči,“ konstatuje specialista přes streamovací služby a zakladatel několika tematických skupin s desítkami tisíc fanoušků Josef Malinský a vyjmenovává nejzásadnější problémy: „Chybí spousta lokalizace, je tu spousta chyb z minulosti (posunuté titulky či dabingy), u novinek většinou přicházejí titulky, jen výjimečně dabing. Sem tam přidají nějaké titulky k licenčnímu titulu, ale je toho příliš málo.“

Čtěte také

Z pohledu katalogu titulů služby Amazon Prime Video jako celku je řada z nich naprosto bez jakékoliv lokalizace. Uživatelé sociální sítě Facebook přitom průběžně naráží na reklamní kampaně, jimiž firma cílí výhradně na náš trh. „Nyní například přišly seriály Mentalista, Supernatural nebo Smallwille, jenže konkurenční HBO Max je má většinou i s dabingem a zde chybí i pouhé titulky,“ stěžuje si propagátor legálního streamingu Josef Malinský.

Hlavním lákadlem podzimu v případě Prime Video bude pochopitelně seriálové zpracování Pána Prstenů s podtitulem Prsteny moci. „Seriál Pán Prstenů určitě přitáhne publikum, protože bude k dispozici v češtině,“ nepochybuje Malinský, jedním dechem však dodává: „Služba má nicméně smůlu, že zatím nedokázala vytvořit příliš mnoho populárních seriálových značek a úspěch jich má jen několik do roka.“ Služba chystá také na řadě trhů zdražování, které se ale podle „streamovacího guru“ našeho trhu nedotkne.

autor: lukpo
Spustit audio

Související