Sousední Sasko se dočká další místní rozhlasové sítě, DAB+ se rozezní v Chemnitzu

20. listopad 2019

Zájemcům je v tuto chvíli nabídnuta kapacita 864 CU jednotek, což si lze představit až jako patnáct programových pozic. Signál bude šířen z městského vysílače s výkonem 1 kW.

V horizontu několika měsíců se dočká město Chemnitz v sousedním Sasku signálu vlastní místní digitální rozhlasové sítě. Mediální regulátor SLM v současné době realizuje kroky vedoucí k jejímu spuštění a vyhlásil výběrové řízení na obsazení volné kapacity. Podle dosavadních koordinací se předpokládá, že nová síť bude fungovat na kanálu 9C výkonem 1 kW s lokálního vysílače přímo ve městě. Její výkon bude 1 kW. Multiplex v Chemnitzu bude fungovat v pilotním provozu, do ostrého pak přejde nabídka ve Freibergu a Lipsku.

Zájemcům je v tuto chvíli nabídnuta kapacita 864 CU jednotek, což si lze představit až jako patnáct programových pozic. Regulátor si stanovil podmínku, že v novém multiplexu by měly být k dispozici pouze stanice, které vysílají po celý den, tedy 24 hodin. Rozhlasovou síť mohou rozšířit jak převzaté programy, tak i speciální stanice. Prostor je otevřen také hráčům, kteří již v pásmu VKV participují na vysílání jiného programu. Spuštění distribuce s lokality TU Chemnitz umožní cenově příznivou distribuci dostupnou i pro menší rozhlasové stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související