Spojení Nej.cz se společnosti Smart Comp, provozovatelem televize Kuki, dostalo zelenou

7. prosinec 2021

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dnes informoval, že spojení společností Nej.cz a Smart Comp již nestojí nic v cestě. Druhá zmíněná firma je provozovatelem placené televize Kuki, její zákaznickou základnu lze počítat ve vyšších řádech desítek tisíc klientů.

„Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve zjednodušeném řízení povolil spojení soutěžitelů Nej.cz, s. r. o., a Smart Comp, a. s. Společnost Nej.cz tak získává možnost výlučně kontrolovat společnost SMART Comp. Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto spojení povolil,“ informoval regulátor trhu s tím, že rozhodnutí již nabylo právní moci.

V tiskové zprávě se dále uvádí, že k navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti poskytování služeb přístupu k internetu, televizního vysílání a hlasových služeb koncovým zákazníkům, pronájmu páteřních linek a poskytování konektivity ve vlastní optické síti. Pohlcení společnosti Smart Comp je další významnou akvizicí na tuzemském telekomunikačním trhu se základnou vysokých desítek tisíc klientů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související