Sportu v Ultra HD rozlišení přibývá, vysílat se v něm bude nově další fotbalová liga

16. leden 2017

V aktuálně nejvyšším rozlišení v Evropě je k dispozici například již fotbalová Liga mistrů, německá Bundesliga a chystá se na něj i formule 1.

Sportovních disciplín, které se vysílají v Ultra HD rozlišení, je čím dál tím více. V kvalitě, která přináší čtyřikrát větší počet obrazových bodů (a tím pádem i více detailů) než doposud používané Full HD, se budou od konce ledna vysílat i vybrané zápasy nejvyšší francouzské fotbalové soutěže, tedy Ligue 1. Ve formátu Ultra HD bude zákazníkům placené televize Canal+ dostupný vždy nedělní zápas. Prvním duelem bude 29. ledna utkání mezi Paris Saint-Germain a AS Monaco.

V Ultra HD rozlišení už je například v tuto chvíli dostupná nejvyšší německá fotbalová soutěž Bundesliga v rámci placené televize Sky Deutschland, prestižní UEFA Champions League (tamtéž), zkušebně se přenášely takto vybrané závody biatlonu (nikoliv u nás) a od letošního roku i přenosy z formule 1. V České republice mají ale sportovní fanoušci prozatím smůlu. Žádný operátor v tuto chvíli sport v Ultra HD nenabízí. Testy 4K rozlišení probíhají v síti služby Nej TV. Nabídku na sportovní přenosy v Ultra HD dostala podle šéfa Digi TV Vladimíra Rusnáka i společnost Digi Czech Republic v souvislosti s anglickou Premier League.

autor: lukpo
Spustit audio