Spuštění druhého celoplošného DAB+ multiplexu v Německu se může zpozdit o dva roky

11. září 2019

Organizace Digitalradio Deutschland má stále extrémní zájem na tom, aby byly nové rozhlasové stanice dostupné majitelům digitálních rádií co nejdříve.

Až dvouleté zpoždění by mohlo nabrat spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě v sousedním Německu. Předpokládá to portál Satellifax.de, který vychází z informací zjištěných na technologickém veletrhu IFA v Berlíně. K ročnímu až dvouletému zpoždění oproti původnímu termínu by došlo v případě, že Spolkový správní soud by nařídil celé výběrové řízení na provozovatele tohoto multiplexu zopakovat. Tím měla původně být společnost Antenne Deutschland, společný podnik firem Media Broadcast a Absolut Digital.

Spuštění druhé celoplošné sítě je zakonzervováno již přibližně dva roky. Media Broadcast již dala v tiskové zprávě začátkem letošního roku najevo, že se spor s neúspěšným žadatelem chýlí ke konci a multiplex bude spuštěn právě s probíhajícím veletrhem IFA. Do tohoto plánu ale nakonec vstoupil saský zemský soud v Lipsku. Organizace Digitalradio Deutschland má nicméně stále extrémní zájem na tom, aby byly nové rozhlasové stanice dostupné majitelům DAB+ přijímačů co nejdříve. Finální verdikt padne pravděpodobně až v příštím roce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související