Stanice 89,0 RTL díky DAB+ v pěti německých spolkových zemích

2. květen 2023

Další ukázkou rozhlasové stanice, které se podařilo díky technologii DAB+ proniknout do povědomí posluchačů, je 89,0 RTL zaměřená zejména na aktuální hity. Aktuálně je tento program u našich západních sousedů k dispozici už v pěti spolkových zemích, nově i v Sasku, kde může oslovit teoreticky téměř 4 miliony nových posluchačů.

Čtěte také

Již téměř 20 let obohacuje 89,0 RTL rozhlasovou krajinu v Dolním Sasku, Sasku-Anhaltsku a Durynsku programem speciálně vyvinutým pro mladou cílovou skupinu prostřednictvím FM frekvence 89,0 MHz. Právě odtud pochází název tohoto programu, který i po vstupu do DAB+ svůj název nezměnil.

„Poslech přes web, aplikaci, streamy, ale i digitální rádio ukazuje jasnou dynamiku napříč všemi věkovými skupinami a jsme rádi, že 89,0 RTL se objevila v prvním celostátním soukromém multiplexu v Sasku. (…) Více distribučních tras, více možností i bez přístupu k internetu, prostě ještě více dobré audio zábavy od 89,0 RTL pro obyvatele Saska,“ uvedla generální a programová ředitelka Tina Wilhelm.

„Vítáme postupné rozšiřování sítě DAB+ a podporujeme tento rozvoj z přesvědčení. Vidíme rostoucí využívání digitálního rádia, chceme být blíže našim posluchačům ve všech ohledech a chceme být spolehlivým společníkem. Se zahájením vysílání v Sasku nabízíme našim reklamním zákazníkům také unikátní nabídku soukromých rozhlasových služeb pro statisíce mladých posluchačů po celém středním Německu,“ dodal člen vedení Mike Bröhl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související