Stanice Arkada TV přišla o licenci, vysílání nikdy nezahájila

20. září 2018

Projekt televize o bydlení už na internetu pod názvem TVbydlení.cz provozuje a vlastní moderátor Míra Hejda. Stanice má na sociální síti Instagram jedenáct tisíc fanoušků.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) odebrala na svém posledním zasedání licenci projektu Arkada TV. Stanice, která vysílání nikdy neodstartovala, původně avizovala, že se zaměří na architekturu, design, dům, bydlení, cestování a zábavu. Důvodem k odebrání licence bylo uplynutí zákonné třistašedesátidenní lhůty, do které mělo být vysílání zahájeno. Firma LION ONE TV, která měla být provozovatelem programu, musí navíc zaplatit symbolickou částku tisíc korun coby paušální poplatek za toto řízení.

Z obchodního rejstříku lze vyčíst, že společnost LION ONE TV sídlí na Praze 1 a jejím jednatelem je letos padesátiletý Petr Němeček. Společníkem s vkladem deset tisíc korun měla být firma Visual Invest, která sídlí na stejné adrese jako zamýšlený provozovatel. Lifestylová televize zaměřená na tento segment nicméně již existuje. Na internetu ji pod názvem TVbydlení.cz provozuje moderátor Míra Hejda. Za svůj úspěch považuje tento portál mimo jiné základnu 11 tisíc fanoušků na sociální síti Instagram.

autor: lukpo
Spustit audio

Související