Stanice Brno TV shání investora. Dluhy po původním majiteli byly obrovské, tvrdí její majitelka

26. listopad 2018

Noví majitelé stanice mají připravených už několik desítek hodin nového obsahu, do vysílání ho ale prozatím nechtějí zařazovat.

Relaxační televize Brno TV, která má od letošního podzimu nové majitele, shání investora. Portálu Digitální rádio to sdělila Ivana Greifenthalová, předsedkyně představenstva společnosti AIDEM & Vyšší odborná škola televizní Brno, jenž je držitelem licence pro tuto stanici. Podle Greifenthalové byla součástí převzetí tematického kanálu také nutnost uhrazení veškerých dluhů, které se pod původním provozovatelem měly vyšplhat do velmi vysokých částek. Jejich výši však noví majitelé konkretizovat nechtěli.

„Televizi jsme sice dokázali postavit na nohy, ale nutně potřebujeme někoho, kdo nám pomůže projekt financovat,“ přiznala předsedkyně představenstva firmy Ivana Greifenthalová. Novému majiteli se podařilo domluvit distribuci se dvěma klíčovými partnery – Českými Radiokomunikacemi v pražské Regionální síti 12 a sesterskou společností Towercom, která tento program šíří volně prostřednictvím družice Astra 3B na satelitní pozici 23,5 stupně východně.

„Pokud najdeme investora, máme v zásobě několik desítek hodin nových videí i spolupráci s dýdžeji po celé České republice, Slovensku a zbytku Evropy,“ uvedla předsedkyně představenstva společnosti AIDEM & Vyšší odborná škola televizní Brno. Stanice je kromě DVB-T pro Prahu a satelitního vysílání k dispozici i u řady dalších operátorů.

Přesto, že má jít o relaxační televizi, některé prvky podle názoru naší redakce do vysílání nepatří. Jedná se mimo jiné o závody v řezání motorovou pilou, běžkařské závody, městský život apod.

autor: lukpo
Spustit audio

Související