Stanice Comedy Central vysílá pozemně nejen v Česku, ale nově i v sousedním Německu

18. září 2020

Zatímco v sousedním Německu je program kódován, na českém trhu je k dispozici jako volně šířená stanice. U našich západních sousedů vysílá tento kanál ve vysokém rozlišení obrazu také v DVB-T2.

Tematická stanice Comedy Central, která v České republice vysílá pod hlavičkou Prima, je dostupná nově jako součást pozemního vysílání také v sousedním Německu. Zde se stala v létě součástí placené služby Freenet TV. Stejně jako drtivá většina programů je stanice v této platformě k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu Full HD (kvalita 1080p50). Stanice Comedy Central byla divákům dostupná v HD i v tuzemském DVB-T2, po startu multiplexu 24 ovšem stanice přešla v pozemním vysílání do takzvaného qHD, tedy poměru 960x540p.

„S Comedy Central HD jsme získali skvělého partnera pro naše diváky, který nabídne ještě rozmanitější obsah,“ uvedla při příležitosti zařazení nové stanice šéfka Freenet TV Francie Petrick a dodala: „Tímto žánrem ideálně doplňujeme výběr stávajících programů a speciálních stanic z oblasti zpravodajství, dětského obsahu, sportu nebo hudby.“ Přeshraniční příjem Freenet TV je možné na českém území zejména v Karlovarském a Ústeckém kraji. S oficiálním zařízením získá divák tříměsíční bezplatnou ochutnávku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související