Stanice H2 přišla v Česku o dalšího významného distribučního partnera

6. červen 2022

Placený kanál H2, který se po tematickém odklonu stanice History vrací k jejímu původnímu zaměření, zmizel z nabídky významné české placené služby. Dokumentární kanál byl od června vyřazen z nabídky internetové televize společnosti Nej.cz. Stanice byla k dispozici ve vysokém rozlišení, ale chyběla jí jakákoliv lokalizace.

Lze předpokládat, že operátor nechal doběhnout stávající distribuční smlouvu s provozovatelem, společností A+E Networks, kterou již následně neprodloužil. Již v roce 2016 vyřadila stanici z důvodu chybějící lokalizace O2 TV, loni následovala televize Kuki. Konkurence na poli dokumentárních stanic je i na našem trhu, pro operátory tedy nedává smysl nabízet zákazníkům v této kategorii program, kterému čeština chybí.

Na našem trhu jsou kanály A+E Networks zastoupeny prakticky pouze dvěma značkami – History a Crime+Investgation Network. První zmiňovaná stanice je lokalizovaná formou dabingu, samotné promo je v originálním znění. History je k dispozici operátorům ve vysokém rozlišení. Naopak program Crime+Investigation je dlouhodobě na našem trhu šířen pouze ve standardní kvalitě obrazu. Videotéka History Play u nás zatím nefunguje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související