Stanice MDR Aktuell přerušila vysílání, důvodem je stávka zaměstnanců

22. únor 2023

Odbory, které zastupují zaměstnance veřejnoprávní instituce MDR, vyzvaly k zahájení výstražné stávky. Důvodem je neúspěšné jednání o kolektivní smlouvě, která uvízla na mrtvém bodě. Stávka zaměstnanců v Lipsku dopadla i na provoz média. Místo stanice MDR Akutell se ve vysílání ozvalo MDR Radio Sachsen-Anhalt.

„Pokud se zaměstnavatelská strana ukáže být neaktivní, pokud jde o požadavky ústředních odborů, nemyslíme si, že má smysl další jednání,“ komentovala zahájení výstražné stávky pro portál DWDL.de generální ředitelka Německého svazu novinářů (DJV) Heidje Beutelová a doplnila: „Protože bez tlaku nic nedokážeme, pojďme tedy zatlačit.“ Zaměstnanci požadují navýšení koncesionářských poplatků o 2,25 % a zároveň i růst platů.

Aktuální stávkové aktivity mohou zaznamenat také posluchači a majitelé DAB+ přijímačů v dosahu multiplexu MDR Sachsen, jehož je stanice MDR Aktuell součástí. Na její pozici bylo v době psaní tohoto textu, středa dopoledne, k dispozici vysílání okruhu MDR Sachsen-Anhalt, které je výrazně odlišné od informačního programu. Posluchači mohli slyšet hudební proud olides doplněný o moderované vstupy ze Saska-Anhaltska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související