Stanice Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV se opět stáhnou z regionálních DVB-T multiplexů

24. leden 2020

Jako oficiální důvod svým partnerům uvedla firma nereálné požadavky ze strany Ochranného svazu autorského. V Praze se tyto programy stáhly do Regionální sítě 6 s lokálním charakterem, nakonec opouští i tento multiplex.

Společnost S&P Broadcasting z pozemního vysílání DVB-T opět stáhne své televizní projekty Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV. Portálu Digitální rádio to potvrdil provozovatel Regionální sítě 1 Ivo Brabec, kterou tyto stanice pro svou distribuci využívaly. Ve zprávě vlastníka tematických kanálů, kterou má naše redakce k dispozici, se uvádí, že důvodem k tomuto kroku mají být vysoké poplatky Ochrannému svazu autorskému, které jsou podle S&P Broadcasting nereálné.

V pozemním šíření měla ovšem tato distribuce charakter převzatého vysílání.

Stávající smlouva na distribuci programů končí v regionálních multiplexech tento měsíc, v Praze pak se závěrem února. Distribuce programů Mňam TV, Mňau TV a Hobby TV se má nyní soustředit výhradně na placené služby – kabelovou televizi, IPTV a satelit, kde jsou programy k dispozici také ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Firma S&P Broadcasting již v minulosti předvedla v souvislosti s pozemním vysíláním řadu nečekaných rozhodnutí, proto tato změna nemůže nikoho překvapit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související