Stanice MTV 80s a MTV 90s vzniknou na základě vkusu a požadavků diváků

1. září 2020

Tematické kanály budou mít vlastní grafický design včetně logotypů. Stanice budou nově vysílat v širokoúhlém formátu 16:9. Tematická televize VH1 Classic dlouhodobě nabízela svůj program divákům pouze v obrazovém poměru 4:3.

Divácký vkus a návyky se v čase mění a právě proto společnost ViacomCBS přeformátuje své kanály MTV Rocks a VH1 Classic a místo nich uvede na evropský trh nové značky MTV 80s a MTV 90s. „Naše rozhodnutí je přáním publika, kterému chceme nabídnout nejlepší možnou hudbu. 80. a 90. léta byla plná hitů, proto budeme klást důraz právě na toto období,“ uvedla pro portál Wirtualnemedia.pl PR manažerka ViacomCBS Agnieszka Odachowska.

MTV 80s a MTV 90s budou mít vlastní grafický design včetně logotypů. Stanice budou nově vysílat v širokoúhlém formátu 16:9. Tematická televize VH1 Classic dlouhodobě nabízela svůj program divákům pouze v obrazovém poměru 4:3. Překlápění těchto stanic do vysokého rozlišení zatím nemá vzhledem ke stáří obsahu význam. Oba kanály budou nyní více konkurovat programům Óčko Star a Retro Music TV, které jsou však dostupné i terestricky. Chystané změny nastanou 5. října.

Společnost ViacomCBS Networks International už prostřednictvím své české pobočky požádala v uplynulých dnech Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání potřebných oprávnění. Stanice MTV 80s a MTV 90s budou držitely satelitní licence. Jejich udělení lze očekávat v následujících týdnech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související