Stanice Q-Maximum Hits přináší do DAB+ interaktivitu, posluchači vybírají skladby, které chtějí slyšet

30. červenec 2019

Posluchači mohou rozhodovat o tom, která ze dvou skladeb zazní jako následující. Provozovatel stanice používá k hlasování mobilní aplikaci Q-app, zapojit se do vysílání je možné také prostřednictvím webu Qmusic.be.

Posluchači digitálního rozhlasového vysílání DAB+ nemusí být pouze pasivní, ale mohou se do tvorby programu také aktivně zapojit. Toho využívá nová rozhlasová stanice Q-Maximum Hits, která byla zařazena do multiplexu „DAB+ Vlaanderen“. Ten je součástí nabídky pro posluchače ve vlámském regionu. Rozhlasové stanici je vyhrazen datový tok 88 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. V Česku ho ve svém multiplexu ČRo DAB+ využívá Český rozhlas.

Jak funguje interaktivita na stanici Q-Maximum Hits? Posluchači mohou rozhodovat o tom, která ze dvou skladeb zazní jako následující. Provozovatel stanice používá k hlasování mobilní aplikaci Q-app, zapojit se do vysílání je možné také prostřednictvím webu Qmusic.be. Posluchači mohou zažít program rádia také na živo, a to, pokud zavítají na pláž Q-Beach ve městě Ostende. Její součástí je v průběhu letních měsíců i takzvaný Q-Beach House.

autor: lukpo
Spustit audio

Související