Start druhého německého celoplošného DAB+ multiplexu komplikuje soudní řízení

2. leden 2018

Výběrové řízení na provozovatele druhé celoplošné sítě proběhlo už v polovině roku 2016, spuštění tohoto multiplexu se očekávalo letos na jaře.

Nejočekávanější události na poli digitálního rádia DAB+ v Německu bude pro letošní rok start druhého celoplošného multiplexu, který budou společně pod hlavičkou Antenne Deutschland provozovat firmy Media Broadcast a Absolut Digital. Zahájení vysílání v současné době komplikuje ale spor, který řeší Správní soud v Lipsku, k němuž se odvolal neúspěšný žadatel, společnost DABP. Informuje o tom web Radio Wird Digital.

Výběrové řízení na provozovatele druhé celoplošné sítě proběhlo už v polovině roku 2016, spuštění tohoto multiplexu se očekávalo letos na jaře. V případě komplikací, které by soudní spory způsobily, by mohl být letošní termín ohrožen. Z dalších očekávaných události je zejména rozdělení multiplexu Niederbayern/Oberpfalz na dvě samostatné sítě fungujících na kanálech 7D a 12D. Z pohledu dálkového příjmu na území Čech jde tak rozhodně o dobrou zprávu. Další změny na poli DAB+ rádia očekávají i spolkové země Brémy, Berlín-Braniborsko, Hamburk, Meklenbursko-Přední Pomořansko, Sársko nebo Hesensko.

autor: lukpo
Spustit audio