Stoprocentní pokrytí populace DAB+ nemá smysl, nebylo by to ekonomické, říká klíčový německý manažer

18. srpen 2020

Erwin Linnenbach vnímá spuštění druhé celoplošné rozhlasové sítě jako jedinečnou příležitost pro vstup nových hráčů zejména na trh s reklamou. V době koronavirové pandemie navíc pozice rozhlasu logicky posilovala. Spuštění nové sítě proto není důvod zpomalovat nebo zastavovat.

Celoplošné pokrytí digitálního rádia DAB+ v rozsahu 100 % území nebo populace nedává ekonomický smysl. V rozhovoru pro portál Medienpolitik.net to uvedl Erwin Linnenbach, výkonný ředitel společnosti National German Radio, která realizuje u našich západních sousedů spuštění druhého celoplošného rozhlasového multiplexu. Podle Linnenbacha ani žádný z hráčů, jež se do této sítě, nebude o takové pokrytí usilovat. „V určitém okamžiku už prostě nemá z ekonomického hlediska smysl pokrývat poslední kout Německa,“ sdělil manažer.

Erwin Linnenbach nicméně vnímá spuštění druhé celoplošné rozhlasové sítě jako jedinečnou příležitost pro vstup nových hráčů zejména na trh s reklamou. Od října už budou mít posluchači v Německu na celoplošné úrovni k dispozici tři desítky veřejnoprávních a soukromých stanic na platformě DAB+. „Programovou nabídku považuji za velmi zajímavou, navíc se v ní objeví řada nových formátů,“ konstatoval Linnenbach, který spuštění sítě během „korony“ vnímá jako velmi dobrý krok, protože rozhlas v tomto období výrazně posílil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související