Streamingová služba Disney+ se blíží do Česka, lokalizace titulů nabírá na obrátkách

12. listopad 2021

Ve druhém nebo třetím kvartálu příštího roku by měla do České republiky dorazit dlouho očekávaná streamingová služba Disney+, která dále zastřeší obsah studií Pixar a Marvel, nabídne tituly ze světa Star Wars a National Geographic a chybět nebude ani „dospělácká“ kategorie Star. Disney se od listopadu masivně pustilo do lokalizace všech titulů.

Zájemcům o dlouho očekávanou streamovací službu se může zdát, že její oficiální příchod na náš trh je ještě daleko, společnost Disney ovšem využívá toto období k lokalizaci nabízených titulů. Portálu Digitální rádio to potvrdil Josef Malinský, který dění na streamovacích službách dlouhodobě sleduje jako svého koníčka a je mimo jiné i správcem neoficiální skupiny Disney+ tipy CZ/SK s prozatím třinácti stovkami členů.

Podle Malinského začal Disney lokalizovat jednotlivé tituly do češtiny právě tento měsíc. Šlo především o dětské seriály, jako jsou Kámoši hafíci, Dalmatinská 101, Lví hlídka, Milo a Murphyho zákon, Riley ve velkém světě, Rybičky a podobně. „Společnost přidává zatím dabingy k jednotlivým dílům. Objevil se už ale i dabing k prvnímu Iron Manovi, sem tam i české titulky,“ popsal správce skupiny Disney+ tipy CZ/SK. 

O tom, že služba Disney+ nechce očekávání zejména rodinných diváků zklamat, svědčí skutečnost, že lokalizace je zatím přidávána po jednotlivých dílech, ale jedná se o kvalitní, prakticky bezchybné překlady v případě titulků. O kvalitě dabingu, kterou jsou známé právě například tituly Pixaru, se není třeba zmiňovat. Josef Malinský tak potvrzuje, že Disney plní svůj plán a snahu představit službu uživatelům pravděpodobně v polovině roku 2022. 

„Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se čeští zákazníci příští rok Disney+ nedočkali. V létě vedení společnosti Disney potvrdilo, že by v našem teritoriu služba měla začít fungovat v létě, na poslední telefonické konferenci s oznámením finančních výsledků nepadlo žádné upřesnění, jen to, že jsme na řadě v roce 2022,“ upřesnil Malinský. V příštím roce dorazí do Česka i konkurenční služby HBO Max (nahradí HBO GO), Sky Showtime a Discovery+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související