Streamingová služba Disney+ splnila očekávání, 14. června dorazí s největšími hity i plnou lokalizací

7. červen 2022

V úterý 14. června dorazí do Česka a na Slovensko streamingová služba Disney+. Týden před tímto termínem se představila online platforma novinářům ze střední a východní Evropy. Regionální manažer společnosti Walt Disney Kakhaber Abashidze ujistil, že publikum se může těšit na všechny očekávané tituly včetně největších hitů, které dostane buďto formou dabingu nebo titulků. Prostředí služby bude plně počeštěno.

Čtěte také

„Naše strategie je jednoduchá, otevíráme bránu do světa, jako je Disney, Pixar, Star Wars nebo Marvel,“ uvedl v online prezentaci Abashidze. Nabídku pak doplní sekce Star určená pro starší publikum obsahující řadu filmů a seriálů. Prostředí služby bude plně lokalizované do češtiny, dostupné filmy a seriály pak budou obsahovat dabing, případně alespoň titulky. Regionální manažer Walt Disney zdůraznil nutnost zaměření na specifikace místního diváka.

„Každá země je jedinečná. Na všech trzích máme velkou historii, zažili jsme mnoho milníků a významných momentů. Spolupracujeme s nejvýznamnějšími umělci a profesionály na trhu. Filmy jsou k dispozici ve více než 1600 kinech na trhu,“ připomněl Kakhaber Abashidze. Do konce roku 2024 plánuje Disney vytvořit 60 lokálních produkcí. Do budoucna se mohou předplatitelé těšit na všechny filmy a seriály, které se chystají, v den online premiéry. 

Čtěte také

Kromě titulů, jako jsou The Kardashians, Pam and Tommy nebo Moon Night budou v době spuštění v České republice k dispozici také filmové klasiky, jako je například Sněhurka z roku 1937, nebo naopak animovaný titul Encanto, který přesáhl 200 milionů zhlédnutí na všech trzích, kde služba působí. K dispozici bude také rozsáhlý katalog titulů z vysílání stanic Disney Channel a Disney Junior. Druhá na našem trhu působí, chybí ji však lokalizace.

Tituly ze světa Star Wars dostanou fanoušci poprvé na jednom místě. Půjde tedy nejen o nejstarší filmové, ale i nejnovější seriálové tituly jako například Obi-Wan Kenobi. Chybět nebude na jednom místě ani 33 sérií, tedy více než 700 dílů, animovaného seriálu Simpsonovi. Chybět nebudou ani tituly jako Griffinovi, Chirurgové, Zoufalé manželky, Záchranáři L.A., Stanice 19, Živí mrtví, Ve jménu vlasti, Ztraceni nebo Útěk z vězení.

Čtěte také

„Snadná navigace, personalizace a obsah jsou pro nás na prvním místě,“ podtrhl ve své prezentaci Abashidze. Samozřejmostí je i podpora řady titulů ve 4K HDR rozlišení a se zvukem Dolby Atmos. Předplatitel bude mít na výběr možnost založení až 7 profilů a streamování obsahu na 4 zařízení najednou, což přímo vybízí ke sdílení služby s vlastní rodinou, případně přátelí. Tuto možnost podtrhne speciální sekce pro sdílené sledování.

Velký důraz klade služba Disney+ také na rodičovskou ochranu, kde bude možné v několika krocích nastavit přístup k obsahu v rozsahu od 0 do 18 let. V základu budou profily nastaveny pro přístupnost do 14 let. Uvedení služby na trh pomůže široká podpora chytrých zařízení, ať už jde o mobilní telefony nebo Smart TV včetně Android TV, Apple TV, televizory Sony, Samsung nebo LG. Služba vyjde měsíčně na 199 korun, případně s počáteční zaváděcí nabídkou 1590 korun ročně, místo běžných 1990 Kč.

autor: lukpo
Spustit audio

Související