Streamingová služba hayu plná reality show chce dohnat absenci češtiny pokrytím chytrých zařízení

23. srpen 2021

V České republice prakticky neznámá streamingová služba hayu, která cílí výhradně na milovníky amerických reality show, v posledních měsících zapracovala na dostupnosti v chytrých zařízeních. Připravena je podpora hned několika platforem.

Streamingová služba hayu je od letošního roku dostupná i pro zájemce v České republice. Pro většinu diváků je však neatraktivní hned z několika důvodů – cílí výhradně na fanoušky amerických reality show a chybí jí čeština. Absenci lokalizace se snaží společnost NBCUniversal dohnat dostupností na chytrých zařízeních. Za poslední měsíce se objevila hayu například v televizorech Samsung nebo operačních systémech Android TV a tvOS.

„V roce 2021 se hayu - služba pro streamování reality show od NBCUniversal International - rozšířila na jedenáct nových trhů po celé Evropě,“ uvedl Hendrik McDermott pověřený řízením služby. Právě tato expanze kromě Francie, Itálie nebo Španělska obsahovala například i Českou republiku, naopak Slovensko v tomto výčtu chybí. Zájemcům je na online platformě hayu k dispozici více něž osm tisíc hodin reality obsahu, který se trvale rozrůstá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související