Streamingová služba HBO Max nechce poškodit filmový průmysl, na premiéry z kin si počká

31. srpen 2022, aktualizováno

Přibližně dvouleté období pandemie covid-19, které měnilo zaběhnuté pořádky, ukazuje s odstupem, že některé obchodní modely nebyly stanoveny správně. Společnost WarnerBros. Discovery už nebude uvádět filmy ve stejnou dobu do kin i ve své streamovací službě HBO Max. Důkazem je například úspěch posledního filmového zpracování Batmana.

Šéf společnosti WarnerBros Discovery David Zaslav v nedávném konferenčním hovoru pro investory zcela otevřeně řekl, že nevidí důvod pro to, aby filmový byznys procházel radikální proměnou. Zaslav vychází z dat, které má firma k dispozici. Americký portál Variety zdůraznil důležitost exkluzivního okna, během něhož mají kina daný film k dispozici. Videotéka HBO Max uvede 2. září premiéru snímku Elvis, který měl v českých kinech premiéru 23. června.

„Když uvedete film v kinech, má zajištěný proud financí. Nejdůležitější je, že se dostal na trh. Ve chvíli, kdy se snímek dostane na streamovací službu, pokračuje v budování svojí značky,“ konstatoval mimo jiné David Zaslav. Jako příklad uvedl poslední příběh Netopýřího muže. Batmanovi se podle něho dařilo velmi dobře proto, že ho nejprve viděli diváci v kinech, tedy na velkém plátně. Zážitek v domácím prostředí, byť na velké obrazovce, má jiný rozměr.

autor: lukpo
Spustit audio

Související