Streamingová služba Rakuten TV plánuje nabídnout atraktivní bezplatné kanály a vlastní obsah

11. říjen 2021

Silnou pozici na poli neplaceného streamovaného obsahu má pro japonskou společnost Rakuten vytvořit na její online videoplatformě kombinace atraktivních streamovaných kanálů a vlastních produktů.

Online služba Rakuten TV, kterou mohou znát z dálkových ovladačů svých televizorů i tuzemští diváci, nabízí v Evropě téměř stovku bezplatně streamovaných programů. V České republice je to o několik desítek méně, obchodní model je však jasný – půjde o kombinaci atraktivního obsahu a vlastních značek. Na našem trhu nabízí Rakuten TV například stanici Rakuten Viki, která je výběrem jihokorejské tvorby z vlastní videotéky.

V sousedním Německu je k dispozici v HD rozlišení stanice Deluxe Music, ve Španělsku Planeta Junior, ve Francii Motorsport apod. Rakuten TV plánuje rozšiřovat nabídku exkluzivních kanálů. Kromě již výše zmiňovaného projektu Rakuten Viki může jít o žánry, jako jsou komedie, dramata, dokumenty nebo romantika. Silným soupeřem na tomto poli je pro japonskou společnost platforma Plex, taktéž dostupná v Česku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související