Streamingová služba Rakuten TV přestala šířit ve své bezplatné nabídce ukrajinské kanály

8. září 2022

Japonská společnost Rakuten vyřadila před několika dny z nabídky bezplatně streamovaných programů stanici ICTV. Aktuálně tak nejsou k dispozici zájemcům v České republice již žádné ukrajinské kanály. Před několika týdny provedla firma stejný krok i s programem 1+1. Službu bezplatně streamovaných stanic je možné využívat mj. v televizorech připojených k internetu.

Čtěte také

Bezplatná nabídka dvou ukrajinských stanic byla spojena s válečným konfliktem v této zemi, kterou vyvolala ruská agrese. Diváci využívající tuto službu nicméně o nabídku zpravodajských programů nepřišli. K dispozici je v této kategorii nadále osm stanic. Jedná se mimo jiné o exkluzivní informační kanál britského deníku The Guardian, ekonomické televize Bloomberg a Bloomberg Quicktake nebo dvojici Euronews a Africanews. Určitou kuriozitou je přístup k australské zpravodajské stanici Ticker News.

Službu bezplatně streamovaných kanálů je možné využívat v nabídce řady televizorů připojených k internetu. Zájemce musí ve službě přejít do kategorie Live TV (Živá TV), kde jsou tyto programy k dispozici v jednotlivých sekcích. Snadnější přístup do služby Rakuten TV umožňuje umístění stejnojmenného tlačítka na dálkové ovladače, podobně jako Disney+, Netflix nebo Amazon Prime Video. Programy jsou k dispozici ve vysokém rozlišení , online platforma funguje na bázi tzv. adaptivního streamingu – kvalita obrazu se po čase přizpůsobí automaticky rychlosti připojení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související