Streamingová služba Rakuten TV začala nabízet bezplatnou televizi i na webu a v mobilních telefonech

30. květen 2022

Japonská společnost Rakuten, která se svou streamovací video službou působí i v České republice, nabízí bezplatné televizní kanály od konce dubna také jako součást mobilní aplikace nebo webového rozhraní. Doposud si pozici jediné platformy, kde je tato funkce k dispozici, držely tzv. Smart TV, tedy televizory připojené k internetu.

Nabídka tematických kanálů je totožná jako v případě chytrých televizorů. Jedná se o tzv. Fast Channels, tedy Free Ad Supported TV, v překladu Volně dostupné televizní kanály doplněné reklamou. Označení volné ale neznamená, že jde o stanice, které jsou k dispozici bezplatně na terestrickou anténu, naopak. V nabídce jsou například filmové, hudební i zpravodajské programy známé leckdy i z nabídek českých placených služeb.

Rakuten TV začala nabízet tuto novinku ve všech 42 evropských zemích, kde je služba k dispozici. Webová verze služby je k dispozici na adrese https://rakuten.tv/cz, mobilní aplikace je pak k dispozici pro systémy Android a iOS. Co je zajímavé, Rakuten TV naopak nemá doposud aplikaci pro Android TV ani tvOS. V druhém případě existuje pouze verze ve španělštině, která však není určena pro náš trh a neobsahuje streamované kanály.

autor: lukpo
Spustit audio

Související