Streamingová služba YouTube Music je úspěšná, v oblíbenosti je bez Číny v TOP 3

13. prosinec 2022

Hudební streamingovou službu YouTube Music a YouTube Premium, tedy možnost přistupovat k video serveru YouTube bez reklam, využívá v současné době více než 80 milionů lidí po celém světě. V praxi to znamená, že YouTube Music je tak třetí nebo čtvrtou největší hudební streamingovou službou planety.

O úspěchu YouTube Music a YouTube Premium informoval začátkem listopadu americký server Variety. Uživatelé, kteří si pořídí YouTube bez reklam získávají službu YouTube Music automaticky. Cifra 80 milionů předplatitelů znamená, že meziročně narostly obě platformy o přibližně 30 milionů uživatelů. Za pozornost stojí zejména fakt, že YouTube je chápan primárně jako bezplatná platforma, kde prémiové výhody jsou jako bonus.

Streamovací audio jedničkou je služba Spotify následovaná Apple Music a platformou Tencent, která působí pouze v Číně. YouTube můžeme v oblasti videa chápat zejména jako významného partnera hudebního průmyslu. Výhodou pro české diváky je mimo jiné i to, že se zde dostanou k obsahu ve 4K rozlišení, zatímco zde působící stanice vysílají maximálně ve Full HD. YouTube je díky své aplikaci přítomný na řadě zařízení včetně Smart TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související