Streamovací služba Discovery+ odstartuje v Česku letos nebo příští rok, nabídne ji Vodafone

4. leden 2021

Telekomunikační operátor Vodafone uzavřel multiteritoriální a multiplatformní dohodu se společností Discovery. Zahrnuje dvanáct trhu a týká se spuštění streamingové služby Discovery+ a pokračování distribuce lineárních kanálů.

Streamingovou službu Discovery+, která nabídne obsah z tematických kanálů Discovery, dokumenty BBC i vysílání a archiv panevropských kanálů Eurosport, nabídne v České republice operátor Vodafone. Jedná se o multiteritoriální dohodu zahrnující 12 trhů, kam spadá mimo jiné i Velká Británie, Německo, Turecko, Itálie nebo Španělsko. Vodafone bude zároveň pokračovat v distribuci lineárních kanálů. Lze předpokládat, že v souvislosti se zahájením letní olympiády v Tokiu by v Česku měl být spuštěn i kanál Eurosport 4K. Na náš trh dorazí služba buďto ještě letos, případně v průběhu příštího roku.

„S potěšením oznamujeme toto multiteritoriální a multiplatformní partnerství s největším evropským televizním a mobilním operátorem. Pevné vztahy, které má Vodafone se svými zákazníky, nám umožní silný start pro naši službu Discovery+, kdy společně přineseme konečnou platformu plnou zábavy ze skutečného života zákazníkům napříč Evropou. Naše hybridní dohoda se společností Vodafone podporuje naši strategii rozšiřování našich lineárních distribučních vztahů s cílem přinést náš populární obsah zákazníkům napříč platformami a zařízeními,“ uvedl David Zaslav, president a výkonný ředitel Discovery.

autor: lukpo
Spustit audio

Související