Středočeský Cukrák vypnul pozemní vysílání DVB-T, nově už zde naladíte pouze DVB-T2

16. leden 2020

V části středních Čech skončilo vysílání multiplexů 2 a 3 s Novou, Primou a Barrandovem. V jednom z multiplexů Českých Radiokomunikací jsou dva z programů dostupné ve vysokém rozlišení.

České Radiokomunikace ukončily ve středu 15. ledna ve 23:59 pozemní digitální vysílání DVB-T na středočeském Cukráku a některých místních dokrývačích. Od dnešního dne bude možné v dotčených lokalitách naladit pouze nové pozemní digitální vysílání DVB-T2. Vypnuty byly konkrétně multiplexy 2 a 3, které obsahovaly komerční stanice, jako je Nova, Prima nebo Barrandov, Česká televize provedla stejnou operaci již 27. listopadu loňského roku. 

Divákům, kteří přestalo fungovat vysílání DVB-T a signál DVB-T2 nenaladili, doporučujeme v první fázi odpovídající televizor, případně set-top box. V případě, že je tato podmínka splněna a nové vysílání stále není k dispozici, na vině bude anténní systém. Společné televizní antény, které jsou například v panelových domech, je nutné upravit. Tento zásah zajistí odborná firma, kterou musí objednat dané společenství. Díky DVB-T2 získají diváci mj. přístup ke kanálům Barrandov nebo Seznam v HD. 

Obecné informace o přechodu na DVB-T2 najdete v tomto článku, detaily o vypnutí jednotlivých lokalit si prohlédnete tady.

autor: lukpo
Spustit audio

Související