Středoškoláky v Hluboké nad Vltavou čeká přednáška o digitálním rádiu

19. únor 2019

Dvouhodinová přednáška je zaměřená především na technické detaily, jako vysílací antény, kmitočty nebo na obsah jednotlivých částí digitálního multiplexu.

Další přednáška o digitálním rozhlasovém vysílání v rámci projektu „Digitální rozhlas do škol“ se koná ve středu 20. února na Střední odborné škole elektrotechnické, centrum odborné přípravy, Hluboká nad Vltavou. Dvouhodinová přednáška je zaměřená především na technické detaily, jako vysílací antény, kmitočty nebo na obsah jednotlivých částí digitálního multiplexu. Studenti se seznámí i s výhodami digitálního vysílání oproti analogovému a aktuálním stavem u nás i ve světě. K dispozici jsou i rozhlasové přijímače DAB+ a příjem digitálního rádia v praxi.

Projekt „Digitální rozhlas do škol“ připravila společnost RTI cz v rámci podpory mediální gramotnosti v České republice. Formou přednášek, prezentací a poslechem nejnovější rozhlasové platformy DAB+ přibližuje digitální rozhlas naší budoucí generaci na učilištích, středních i vysokých školách technického typu. V rámci tohoto projektu proběhlo již několik přednášek v Praze, Plzni, Hradci Králové, Blatné nebo Písku. Na základě těchto přednášek některé ze škol ještě letos zařadí téma digitálního rozhlasového vysílání do školních osnov.

autor: lukpo
Spustit audio

Související