Švýcarsko: Přechod na letní pneumatiky může být vhodnou chvíli pro instalování DAB+ tuneru

17. duben 2019

Alpská země se ve své poslední kampani zaměřila na řidiče, kteří zamíří do autoservisů. Právě teď je vhodná chvíle pro přechod na digitální rozhlasové vysílání.

Švýcarsko jako země, která je v Evropě jedním z lídrů v oblasti digitálního rozhlasu, využívá každou příležitost, aby tamní obyvatele upozornila na výhody technologie DAB+. Poslední aktivitou je cílení na řidiče, kteří si budou v těchto týdnech vyměňovat zimní pneumatiky za letní. Právě návštěva odborného autoservisu může být i vhodnou příležitostí k tomu, aby si majitel vozu nechal instalovat také digitální tuner. Zesilující aktivita v oblasti DAB+ není ve Švýcarsku nijak překvapivá. Země začne vypínat analogové vysílání VKV již v příštím roce.

Mediální kancelář pro DAB+ upozorňuje, že nyní je velká šance, jak řidiček přechodu na DAB+ přesvědčit. Vozů, které je třeba ještě dovybavit odpovídajícím tunerem, je v současné době ve Švýcarsku ještě kolem tří a půl milionu. Řidiči budou moci čerpat z výhod digitálního rádia – příjmu bez šumu, bohatší programová nabídka a také kvalitní příjem při mobilním poslechu. Kromě pokrytí důležitých silničních tahů i okrajových silničních úseků se Švýcarsko soustředilo v uplynulých měsících také na tunely, aby byl zajištěn bezproblémový příjem i během jízdy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související