T-Mobile TV nabízí kanály v Ultra HD rozlišení už rok, doposud ale nepřešly na řádné vysílání

10. květen 2022

Loni v květnu začala nabízet společnost T-Mobile televizním zákazníkům první programy v Ultra HD/4K rozlišení. Šlo o stanice Eurosport 4K a Travelxp 4K. Tento měsíc tedy operátor slaví přesně rok od tohoto roku. Za toto období ale zatím stále nezačal T-Mobile nabízet službu komerčně.

„Služba vysílání ve 4K formátu je stále ve fázi testování. Ostrý provoz této služby budeme nabízet ve chvíli, kdy bude mít 100% jistotu, že můžeme nabídnout očekávanou kvalitu a zákaznický zážitek,“ uvedla pro portál Digitální rádio mluvčí T-Mobilu Zuzana Netolická a doplnila: „Termín uvedení do ostrého provozu na všech kanálech zatím nejsme schopni určit.“ Eurosport 4K má firma v nabídce jako první a zatím stále jediný operátor na trhu.

Příklad T-Mobilu ukazuje, že pro operátory sice není problém nabízet svým klientům programy ve vyšší obrazové kvalitě, horší je to však už s jejich balíčkováním, o vytvoření speciální nabídky se 4K obsahem ani nemluvě. Podobně jsou na tom i další hráči na trhu – Vodafone, Skylink, Kuki nebo SledováníTV. O2 CZ dokonce doposud žádný program v UHD rozlišení nenabízí. Eurosport 4K je v TTV součástí tarifu M, Travelxp je dostupný od tarifu L.

autor: lukpo
Spustit audio

Související