T-Mobile TV překlopila v internetové verzi další filmový kanál do HD

14. prosinec 2022

Společnost T-Mobile nabízí svým zákazníkům tematickou stanici FilmBox nově ve vysokém rozlišení obrazu, doposud ho měli klienti k dispozici pouze v SD. FilmBox je určený pro základní nabídky placených operátorů, jeho vysílání obsahuje řadu archivních československých a českých snímků.

Kromě lineárního vysílání samotného FilmBoxu HD mají zákazníci internetové televize T-Mobile k dispozici pochopitelně i funkce, jako je pohyb v čase u aktuálně vysílaného pořadu, případně přehrávání z archivu prostřednictvím elektronického programového průvodce (EPG). Drobnou změnou u operátora je i nedávná úprava hlavního menu, kterého si redakce portálu Digitální rádio všimla u aplikace, která je k dispozici přímo v televizorech.

Jedinou stanicí FilmBox, která tak v tuto chvíli zůstává vysílat ve standardním rozlišení, je FilmBox Family. Tato stanice ovšem verzi ve Full HD ani HD formátu nemá a v SD ji tak musí nabízet všichni operátoři, kteří mají program v nabídce. Pozorní diváci internetové TV T-Mobile si jistě všimli také toho, že italský veřejnoprávní kanál Rai 1 vysílá s příznakem HD, přesto, že je vysílán v SD. Krok souvisí s plánovanými technickými změnami u tohoto média.

autor: lukpo
Spustit audio

Související