Telekomunikačního regulátora ČTÚ vede nově žena, Továrková působí v jeho radě od listopadu

28. leden 2020

Hana Továrková se dlouhodobě zasazuje o rozvoj telekomunikačního sektoru prosazováním legislativy usnadňující výstavbu i snahou o čerpání dotací.

Novým předsedou, respektive předsedkyní Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), jmenovala vláda v pondělí Hanu Továrkovou. Advokátka Továrková je členkou Rady ČTÚ od listopadu 2019, kdy byla jmenována na pět let. Řekla tehdy, že by se ráda zasadila nejen o včasné a transparentní budování sítí 5G, ale chtěla by také přispět k řešení otázky cen mobilních dat.

Dlouhodobě se zasazuje o rozvoj telekomunikačního sektoru prosazováním legislativy usnadňující výstavbu i snahou o čerpání dotací. Zasloužila se rovněž o sjednocování názorů asociací a subjektů působících na trhu elektronických komunikací, pod patronací Platformy pro rozvoj vysokorychlostního internetu, které už více než čtyři roky předsedá.

Hana Továrková vystudovala obor právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity a podnikové finance na Vysokém učení technickém v Brně. Od roku 2009 působila jako advokátka ve společnosti Továrek, Horký a partneři, advokátní kancelář. Byla také členkou představenstva a předsedkyní Sekce IT a telekomunikací Hospodářské komory ČR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související