Teleshoppingový kanál Pearl.tv ukončil Ultra HD distribuci na satelitu, nahradí ho nová stanice

30. září 2019

V září 2015 se stala Pearl.tv první stanicí, která byla ze satelitu Astra šířena v nejvyšší obrazové kvalitě. Po čtyřech letech se provozovatel programu stahuje s tímto vysíláním na internet.

Německá teleshoppingová stanice Pearl.tv dnes ukončila distribuci v Ultra HD rozlišení, které se též označuje jako 4K. Program byl k dispozici prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně. Jak připomněl portál Satvision.de, v září 2015 šlo tehdy o první stanici, která zahájila tento způsob distribuce skrze družici. Podle provozovatele bylo toto vysílání od počátku plánováno na dobu maximálně čtyř let a mělo zejména prezentovat připravenost na distribuci signálu ve formátu UHD, která bude pokračovat na internetu včetně YouTube.

Novinkou na satelitu Astra se naopak od 1. října stane stanice QVC 2 UHD. Půjde tak již o druhý program z rodiny QVC, který bude dostupný v nejvyšší obrazové kvalitě Ultra HD/4K. „Neustále pracujeme na tom, abychom našim zákazníkům poskytovateli, co nejlepší zážitek z nakupování. Ultra HD rozlišení je budoucnost, takže se těšíme, až naše diváky přivítáme od října u vysílání s nejvyšší obrazovou kvalitou,“ uvedla Judith Haker, ředitelka pro rozvoj a distribuci QVC Deutschland. Příjem stanice v České republice bude zcela bezproblémový.

autor: lukpo
Spustit audio

Související