Televize Prima spustila placenou on-line videopůjčovnu, s předstihem nabízí i vybrané pořady

18. únor 2019

Na webu nabízí komerční televize tři metody placení, divákovi s chytrým televizorem postačí pouze mobilní telefon.

Televize Prima spustila v uplynulých hodinách další ze svých on-line aktivit, placenou videopůjčovnu. K dispozici je buďto na adrese https://www.iprima.cz/videopujcovna, případně přímo skrze televizory a set-top boxy připojené k internetu s podporou HbbTV, tedy takzvaného hybridního vysílání. Aktuálně nabízí Prima na této platformě několik desítek titulů za jednotnou cenu 49 korun, a to jak ze zahraniční, tak i domácí produkce. Zájemce bude mít i možnost zhlédnout vybrané pořady (seriály) s předstihem oproti době, kdy se objeví ve vysílání. 

Na webu je možné platit třemi cestami – kartou, SMS nebo přes PayPal, hybridní rozhraní pro televizory podporuje pouze odeslání textové zprávy. Redakce portálu Digitální rádio vyzkoušela možnost sledování pořadu v chytrém televizoru. Po zadání telefonního čísla přišla na daný mobil SMS zpráva, kde je divák dotázán, zdali chce film opravdu vidět. Pokud odpoví ANO, přijde následně děkovný text a pořad se ve stejnou chvíli odemkne s licencí na 48 hodin. Má-li divák zájem, může se zapojit i do statistického měření agentury Nielsen. Video začíná na nízké obrazové kvalitě 288p a končí Full HD rozlišením.

Vybrané tituly ve Videopůjčovně FTV Prima

  • Původní tvorba: Černé vdovy (2. díl), Modrý kód (155. díl) a Krejzovi (43. a 44. díl)
  • České filmy: Trabantem napříč Afrikou, Jak se zbavit nevěsty; Já, Olga Hepnárová; Instalatér z Tuchlovic, Něžné vlny
  • Zahraniční filmy: Escobar, Jsem božská, Láska nebeská, Ztracen v džungli, Mandolína kapitána Coreliho, Postradatelní 3, Divergence, Padington
autor: lukpo
Spustit audio

Související