Televizní trh je svědkem druhé vlny narušení, říká šéf BBC Tony Hall

23. září 2019

Zatímco první vlna narušení znamenala příchod streamingových hráčů, jako jsou Netflix, Amazon nebo Spotify, u druhé vlny přicházejí na již přeplněný trh další a další hráči.

Televizní trh se stává podle generálního ředitele BBC Tonyho Halla svědkem takzvané druhé vlny narušení. Hall to uvedl ve čtvrtek v rámci svého projevu na konferenci Royal Television Society. Zatímco první vlna narušení znamenala příchod streamingových hráčů, jako jsou Netflix, Amazon nebo Spotify, u druhé vlny přicházejí na již přeplněný trh další a další hráči. Ideálním takovým příkladem je Apple se svou novou streamingovou službou Apple TV+, následovat bude Disney+, Hulu a další.

Pro diváky to na jednu stranu může být dobrou zprávou, na stranu druhou se naopak knihovny stávajících hráčů zmenšují, protože nové služby si stahují vlastní obsah pro sebe. „Zavedení hráči budou muset tvrději bojovat, aby byli schopni nabídnout hodnotu, kterou v současné době mají,“ uvedl Hall. Za tímto účelem vzniká britská streamingová služba Britbox, na níž bude možné najít také mj. obsah z hudebního festivalu Love Island. Šanci na úspěch mají podle Tonyho Halla služby, které nabídnou charakteristický a odlišný obsah.

autor: lukpo
Spustit audio

Související