Televizory LG nabídnou lepší zvukovou kvalitu, budou podporovat audioformát MPEG-H

19. červenec 2019

Uživatel získá zejména nové možnosti zvukového mixu - přepínání jednotlivých stop, nastavení hlasitosti sportovního komentáře, rozšíření dialogů nebo audiopopisu pro zrakově postižené.

Televizory, ale i další produkty společnosti LG Electronics budou podporovat audioformát MPEG-H. Jedná se o technologii, která byla přizpůsobena v průběhu posledních let jak pro standardy DVB, tak i ATSC 3.0. Licencování patentů MPEG-H Audio pro produkty jihokorejské LG oznámila nedávno německá společnost Fraunhofer IIS. S formátem MPEG-H se nedávno mohla setkat odborná veřejnost i návštěvníci na americkém veletrhu CES 2019.

Jaké jsou výhody audioformátu MPEG-H? Jde zejména o nové možnosti zvukového mixu, mezi nimiž je možné jmenovat přepínání jednotlivých stop, nastavení hlasitosti sportovního komentáře, rozšíření dialogů nebo audiopopisu pro zrakově postižené. Díky této formě personalizace pak mají vysílatelé a poskytovatelé služeb k dispozici pokročilejší formy přístupu ke svému obsahu. Výhodou MPEG-H je také kvalitní poslech bez ohledu na prostředí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související