Terapie TV získala licenci, nová stanice věnovaná medicíně má zamířit do kabelových sítí

27. únor 2020

Projekt požádal o licenci na podzim loňského roku, majitel nové televize se jí dočkal na konci února 2020. Vysílatel chce mimo jiné divákům představit moderní léčebné metody a poradit i s případnou samoléčbou.

V České republice může začít fungovat nová tematická stanice Terapie TV. Potřebnou kabelovou licenci na období dvanácti let ji na svém posledním zasedání udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Základní programová specifikace hovoří o tom, že půjde o kanál zaměřený na zdraví, zdravotnictví, medicínu, lékařskou vědu, poskytování zdravotních služeb, dostupnost péče, práva pacienta/pojištěnce, zdravý životní styl, cvičení, prevenci, moderní léčbu i samoléčbu.

Společnost Ambit Media, která je držitelem licence, žádala o potřebné oprávnění regulátor na podzim loňského roku, nyní ji RRTV vyhověla. Terapie TV by měla vysílat po celý den, tedy v režimu 24/7. Vysílatel už má v provozu webové stránky, které jsou dostupné na adrese https://www.terapie.tv/. Podle informací z podzimu loňského roku, které poskytl portálu Digitální rádio sám provozovatel, se měl projekt představit na chystané tiskové konferenci. Do té doby ho Ambit Media nechtěla nijak komentovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související