TV Noe přejde na satelitu Astra do SD, v regionální síti odstartuje Noe+

13. prosinec 2022

Provozovatel TV Noe se chystá na distribuční změnu týkající se satelitního vysílání. Od příštího roku bude její signál na družici Astra k dispozici pouze ve standardním rozlišení. Uspořené finance plánuje zakladatel a ředitel Leoš Ryška investovat do druhého programu Noe+. Ten byl doposud k dispozici pouze přes červené tlačítko HbbTV.

Na chystanou změnu distribuce křesťanské televize upozornil minulý týden server SatelitnáTV.sk, informaci potvrdil v úterý 13. prosince portálu Digitální rádio přímo Leoš Ryška. „Skupina diváků, kteří nás sledují přes satelit Astra, je relativně malá. Roste počet lidí, kteří mají své televizory připojené k internetu. TV Noe HD je nadále k dispozici přes červené tlačítko. Uspořené finance investujeme do našeho druhého kanálu,“ sdělil Ryška.

Klasické lineární vysílání v HD chce zachovat Noe TV pro kabelové a internetové televize. Příští týden bude Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) projednávat žádost společnosti Telepace, která stanici provozuje, týkající se druhého programu Noe+. V pozemním vysílání bude stanice k dispozici v regionálních multiplexech Českých Radiokomunikací – v Praze se nabízí RS12, v dalších oblastech pak RS8. TV Noe je financována výhradně z darů diváků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související