TV Nova a JOJ Cinema vypínají své časově posunuté verze, Prima +1 nadále pokračuje

14. červen 2022

Úterý 14. června je dalším významným dnem pro vysílací obor v České republice. Do naší země po několikaletém čekání vstupuje nejen streamingová služba Disney+, ale naopak končí časově posunuté verze TV Nova a JOJ Cinema. Pokud bychom do tohoto seznamu započítaly i televizi Prima, operátor Skylink je provozoval šest let.

Čtěte také

K propojování klasické televizní distribuce a internetu dochází již řadu let. Pozemní televizní vysílání DVB-T2 by bez této technologie bylo směrem k ostatním platformám jen těžko konkurenceschopné, IPTV a online služby by nemohly fungovat vůbec. Právě vypnutí časově posunutých verzí s tímto trendem souvisí. Kanály Prima +1 a JOJ +1 odstartovaly koncem roku 2016, v následujícím období se k nim pak přidaly TV Nova a JOJ Cinema.

Časově posunuté verze oblíbených televizních stanic však z obrazovek českých diváků k datu 14. června úplně nezmizí. Významným a de facto jediným distribučním kanálem stanice Prima +1 zůstává pozemní digitální vysílání DVB-T2, kde je tato stanice dostupná ve formátu 960x540p. Pro lidské oko se prakticky jedná o SD rozlišení. Původně plánované časově posunuté verze stanic Prima Krimi a Prima Max nakonec vůbec nevznikly.

autor: lukpo
Spustit audio

Související