TV Nova řekla stop klasickému televiznímu studiu, Snídaně s Novou ho mění za rodinnou pohodu

30. srpen 2022

Mediální skupina Nova představila již ve čtvrtek 11. srpna na podzimní tiskové konferenci záměr nabídnout divákům ranní vysílání ve zcela novém kabátě. Nové vysílací prostory Snídaně s Novou byly dokončeny, v úterý 30. srpna si je prohlédli na neformální akci novináři a od pondělí 5. září je poprvé uvidí na televizní obrazovce i diváci. Proč je změna tak důležitá?

Čtěte také

Pro TV Nova jde o dokončení řady z kroků, ve kterých postupně obměňovala své vysílací prostory. Poprvé se divákům letos představila nová podoba Televizních novin a publicistických pořadů, před několika týdny následovala studio placených kanálů Nova Sport a dnes je celý strategický krok symbolicky dokončen proměnou ranního vysílání. Snídaně s Novou se přesouvá z klasického televizního studia do, dá se říci, rodinného zázemí.

Nova je prvním mediálním domem v Česku, jehož ranní vysílání nebude prostory připomínat klasický publicistický formát. Při porovnání s Českou televizí nebo Primou je rozdíl patrný na první pohled. Obě televizní skupiny vysílají ranní blok ze zpravodajského zázemí a nepůsobí příliš uvolněně. Dobré ráno na ČT2 je sice odlehčenějšího rázu, nicméně v porovnání s Novou mu rodinný nádech chybí. Pro hosty ve studiu to bude příjemný prvek.

Řady televizních prvků se ani nové prostory nacházející se v areálu Barrandovských ateliérů nemohou zbavit. V první řadě jde o větší množství televizních kamer, které snímají samotný „obývací pokoj“, zimní zahradu a následně i venkovní prostory. Nechybí tu ani velká projekční obrazovka a v konečně fázi i řada reflektorů umístěných na stropě, bez kterých by se žádná televizní produkce neobešla. O navození domácího prostředí se má postarat kromě dvojice moderátorů i vítězka show MasterChef Veronika Danišová alias Besky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související