UEFA přichází s vlastní streamovací platformou. Nabídne obsah na vyžádání i živé přenosy

17. červen 2019

Veškerý kontent bude pro registrované zdarma a to bez ohledu na to, z jaké země ho budou chtít sledovat.

Unie evropských fotbalových asociací UEFA přichází s vlastní streamovací platformou. Nová digitální OTT platforma, kterou zájemci najdou na adrese UEFA.tv, se zaměří na obsah na vyžádání a nabídne i vybrané živé přenosy. Veškerý kontent bude nabízen zdarma a to po jednoduché registraci na stránkách a vytvoření nového UEFA účtu. Požadovány jsou základní údaje ve formě jména a přijmení, data narození, emailové adresy a hesla. Alternativě lze pro usnadnění využít i možnost přihlášení přes Facebook či Google.

První národní ligou, která bude na novém portálu ve spolupráci s Deutsche Fußball Liga (DFL) reprezentována, se stane Bundesliga. Stane se tak již od začátku nové sezóny a související kontent bude zahrnovat například pondělní shrnutí víkendových zápasů nebo pořad "Bundesliga Special" cílící na mezinárodní fanoušky. K shlédnutí budou i vybraná předchozí utkání včetně UEFA Ligy mistrů s účastí německých týmů a na své si přijdou i fanoušci futsalu. Platforma bude díky rozsáhlému archívu těžit rovněž z bohaté historie evropského fotbalu posledních šedesáti let a zprostředkuje i pohled do zákulisí či exkluzivní rozhovory.

Zpočátku bude Bundesligový obsah přístupný na hlavních evropských trzích (jmenovitě ve Velké Británii, Itálii, Španělsku, Polsku), na Středním východě, v Africe a v Turecku.

UEFA.tv nechce přímo konkurovat televizním stanicím, ale být spíše jejich doplňkem. Přesto služba jako taková není teritoriálně omezena a umožní sledovat některé přímé přenosy bez ohledu na to zda na daném území operuje nějaký držitel vysílacích práv.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio

Související