Ukrajinská stanice 1+1 International zdarma v nabídce streamovaných programů služby Rakuten TV

18. březen 2022

Japonská online videotéka Rakuten TV, jejíž součástí je také bezplatný streaming vybraných televizních kanálů, rozšířila počet ukrajinských programů dostupných v Česku. Komerční stanici ICTV doplnila mezinárodní verze televize 1+1. Obě stanice jsou pochopitelně k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu.

Zařazení dalšího ukrajinského programu pochopitelně souvisí s migrací tamních uprchlíků do některých evropských zemí. V České republice je jich například podle včerejších údajů již více jak 270 tisíc. Poptávka po stanicích v ukrajinském jazyce je tak zcela logická. Stejně jako ICTV i 1+1 International aktuálně přenáší výhradně dění ve válkou sužované zemi. Aktualizovanou verzi televizního programu mohou najít zájemci na webu stanice.

Stanice 1+1 International na platformě Rakuten TV

Další novinkou online služby Rakuten TV, která byla nasazena v uplynulých dnech, je právě proměna elektronického programového průvodce (EPG). V jeho původní podobě bylo streamované TV kanály vidět jako seznam, to se nyní změnilo. Aktuálně vidí divák vždy pouze danou televizní stanici s informační lištou o právě vysílaném pořadu, následuje logo kanálu, který je v pořadí, v bílé verzi. Ta se může od své finální barevné podoby lišit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související