Ultra HD verze kanálu NASA rozšíří v Česku distribuci, zařadí ji další významná on-line služba

23. srpen 2018

V České republice i na Slovensku je stanice amerického Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku zcela bez problémů dostupná ze satelitu Hotbird.

Ultra HD kanál NASA UHD se objeví v nabídce další významné on-line služby v České republice. Po Kuki.cz ji zařadí i platforma SledováníTV.cz. Portálu Digitální rádio to potvrdila projektová manažerská společnosti Marie Indráková. Podle ní bude NASA UHD součástí všech balíčků on-line služby. Zákazníci budou moci program sledovat na novém boxu s podporou formátu 4K a pochopitelně i v chytrých Ultra HD televizorech, které mají aplikaci SledováníTV.

Ultra HD kanál amerického Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku je jednou ze stanic, která tuzemské operátory láká. Zařazením programu na satelit Hotbird, pozice 13 stupňů východně, který svým signálem pokrývá i Českou republiku a Slovensko, se telekomunikačním firmám otevřela jeho možnost distribuce také na našem trhu. NASA UHD je z této družice šířena volně, tedy bez kódování, a její sledování je na 4K přijímačích zcela bezproblémové.

autor: lukpo
Spustit audio

Související