Úpravy prostoru před karlovarským nádražím začnou až na podzim

22. červen 2018 14:45

Úpravy okolí Horního nádraží v Karlových Varech začnou zřejmě až na podzim. Záměr bude muset znovu schválit výbor Integrovaného programu rozvoje území Karlovy Vary, z něhož chce město získat na rekonstrukci přednádraží dotaci.

Termín dokončení na začátku roku 2019 ale zatím zůstává. Odložení prací o asi jeden a půl měsíce způsobilo pochybení při přípravě záměru. Práce měla začít původně v srpnu.

„Jde o investici necelých 29 milionů korun bez DPH. V první etapě půjde o opravu opěrné zdi od Thelmanova mostu k nádraží. V další fázi by se mělo vybudovat nové parkoviště v pravé části prostranství před nádražím. Pak se bude dělat nástupiště uprostřed a v poslední etapě se upraví prostory před areálem pošty. Počítá se i s opravou napojení na Nákladní ulici," popsal náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Rekonstrukce přednádražních prostor navazuje jednak na výstavbu nové nádražní budovy, kterou dokončila před dvěma lety Správa železniční dopravní cesty, a jednak na stavbu nové lávky přes kolejiště, kterou financovalo město.

zdroj: ČTK
Spustit audio