V Bavorsku odstartovala nová digitální stanice Radio Fantasy Classics

17. srpen 2018

Rozhlasová stanice se má zaměřit na posluchače starší třiceti let. K dispozici bude v regionu Augsburg pro všechny majitele přijímačů s podporou DAB+.

Bavorský rozhlasový éter obohatila v uplynulých dnech nová digitální rozhlasová stanice Radio Fantasy Classics. O udělení licence rozhodl ve druhé polovině července tamní mediální regulátor BLM. Radio Fantasy Classics je součástí rozhlasového multiplexu Augsburg na kanálu 9C a je tak po Radiu Schwabmünchen další stanicí, kterou si mohou majitelé DAB+ přijímačů naladit. Program má být určen pro posluchače ve věku 30 let a výše.

Nová stanice vysílá v multiplexu s datovým tokem 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1 (kapacita 60 CU) a licence vyprší 1. srpna 2028, tedy přesně za deset let. V současné době je tak v digitální rozhlasové síti pro Augsburg šířeno 13 stanic. „Tyto nové stanice jsou dalším stavebním kamenem při implementaci našeho konceptu DAB+ v Bavorsku, s nímž hrajeme roli průkopníků. Různé vysílací koncepty ukazují na to, že důležitý je nejen lepší zvuk a příjem, ale také větší rozmanitost,“ uvedl Siegfried Schneider, prezident regulátora BLM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související