V Bavorsku už nehrozí kolaps vysílací sítě VKV, má nového majitele

11. červen 2018

Nový majitel chce pokračovat v nastoleném trendu, kdy bude kvalitní pokrytí zajištěno jak pro národní tak i regionální a lokální vysílatele.

Spolková země Bavorsko zažehnala nebezpečí v podobě kolapsů sítě VKV vysílačů, který hrozil poté, co operátor Media Broadcast k 30. červnu ukončí její provozování. Firma již před řadou měsíců avizovala, že se zbaví právě rozhlasových stanovišť a soustředí se na správu lokalit šířících signály FM a také DVB-T2. Novým majitelem 180 vysílačů pro VKV se stala společnost Bavarian Media Technology, kterou kontroluje tamní regulátor BLM.

Nový majitel chce pokračovat v nastoleném trendu, kdy bude kvalitní pokrytí zajištěno jak pro národní tak i regionální a lokální vysílatele. „Koupě vysílačů v pásmu VKV a převzetí infrastruktury umožní nadále kvalitní dodávku signálu po celém svobodném státě Bavorsko. Tato skutečnost nám zároveň umožňuje vypracovat vlastní systém vývoje cen, který umožní nadále jeho širokou dostupnost. Všechny stávající vysílače zůstávají nadále v provozu,“ konstatoval Siegfried Schneider, prezident Bavorského státního centra pro nová média (BLM).

autor: lukpo
Spustit audio

Související