V Bavorsku začal komerční provoz digitálního rádia DAB+ pro kabelové sítě

20. listopad 2019

Mezi šířenými programy jsou jak veřejnoprávní, tak i komerční stanice. Celkem se jedná o šestnáct programů, které je možné naladit na přijímači s anténním vstupem na kanálu 13B.

Bavorská společnost M-net začala od 24. října poskytovat svým zákazníkům přístup k digitálnímu rozhlasovému vysílání DAB+ prostřednictvím vlastní optické sítě. Služba je aktuálně dostupná pro více než 60 tisíc domácnostní v Mnichově na kanálu 13B. Klienti mají k dispozici signál šestnácti rozhlasových stanic, a to jak veřejnoprávních, tak i komerčních. Novinku mohou využít všichni zákazníci bez výjimky a je poskytovaná zcela zdarma. Klient potřebuje pouze odpovídající přijímač s anténním vstupem.

O novince informoval operátor v rámci posledních Mediálních dnů Mnichov, a to ve spolupráci s propagátory digitálního vysílání DAB+, kterými jsou tamní mediální regulátor BLM, organizace Bayern Digital Radio a Bavorský rozhlas BR. Co se týká konkrétních stanic v multiplexu, jde o Bayern 1 Oberbayern, Bayern 2 (Nord a Süd), Bayern 3, B5 aktuell, B5 plus, Bayern plus, BR Heimat, BR-Klassik, BR Verkehr a PULS, z komerčních pak Antenne Bayern, Absolut HOT, egoFM, Radio TEDDY a Rock Antenne.

autor: lukpo
Spustit audio

Související