V Česku nedávno teleshoppingový kanál v DVB-T2 skončil, v Německu pro změnu odstartoval

23. červen 2022

Zajímavou distribuční platformou není pozemní vysílání pro teleshoppingové televize pouze v České republice, ale i v dalších zemích. Výjimkou není ani sousední Německo. Součástí DVB-T2 nabídky Freenet TV se tu stala koncem května stanice ShopLC. Program již byl k dispozici delší dobu prostřednictvím HbbTV služby Freenet TV Connect.

Stanice ShopLC se stala součástí placené nabídky Freenet TV, vzhledem k tomu, že se ovšem jedná o teleshoppingový kanál, je šířena volně. Součástí této platformy je hned několik programů tohoto typu, které jsou většinou šířeny ve formátu qHD, tedy poměru 960x540p. V Německu se stejně jako v České republice využívá pro distribuci signálu kódování H.265/HEVC. Program by se měl v nabídce objevit automaticky.

V České republice fungovalo v minulosti na pozemní platformě hned několika teleshoppingových kanálů, které však své vysílání ukončily. Galerie a Klenot TV našly útočiště v DVB-T2 multiplexu 24, zbyla zde pouze česká ABC TV. Tento program je mj. také součástí kabelové a internetové platformy Vodafone TV. Klenot TV ukončila vysílání se závěrem loňského roku, regulátor již zahájil v uplynulých týdnech proces k odebrání licencí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související