V Česku si nově naladíte díky DAB+ i Radio Parada z Lodže, vysílá v opolském multiplexu

16. září 2022

Další polskou komerční rozhlasovou stanicí, která se rozhodla otestovat technologii DAB+ je Radio Parada. Regionální program z Lodže je od konce srpna součástí multiplexu společnosti PSN Infrastruktura ve městě Opolí. Rozhlasovou síť je možné zachytit i na omezeném území Čech. Multiplex funguje na kanálu 10C.

Na vstup Radia Parada do rozhlasové sítě společnosti PSN Infrastruktura upozornil koncem srpna portál RadioPolska. Stanice je k dispozici s datovým tokem 96 kbps, tedy při použitém kódování ve velmi dobré zvukové kvalitě. Kromě Radia Parada mohou majitelé rozhlasových přijímačů naladit v síti dále programy Radio DOXA, Muzyczne Radio, Radio Profeto, Radio Jasna Góra, Radio Bezpieczna Podróż a Radio Imperium.

Rozhlasová síť prošla v nedávné době významnými změnami. Před vypršením předchozího oprávnění byla k dispozici ze dvou vysílačů a její signál významně překračoval hranice regionu. Při zlepšených podmínkách dokonce dosahovala síť i na hranice Středočeského kraje a Prahy v případě, že měl posluchač k dispozici externí anténu. Nově zařazené Radio Parada si je možné naladit také online, případně v mobilní aplikaci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související